У початок

Імпорт СВГ набирає темп у другій половині вересня

Також є російською мовою

Імпорт скрапленого газу в Україну за 20 днів вересня склав 86 тис. т, що на 4,3% менше, ніж за аналогічний період серпня. Про це enkorr повідомили в «Консалтинговій групі А-95». Постачання не включають технічний бутан, що поставляється на «Карпатнафтохім». Нагадаємо, що за 13 днів вересня імпорт знизився відносно аналогічного періоду серпня на 17%.

За підсумком 20 днів фіксується 3-відсоткове зниження імпорту з РФ, а також 11-відсоткове – з Білорусі. «Тенгізшевройл» зберігає темп відвантажень на рівні серпня.

Морські постачання за звітний період склали 5,6 тис.т, що на 1,7 тис.т менше, ніж за аналогічний період у серпні. До кінця місяця очікується прибуття нових партій СВГ в українські порти. Зокрема, під завантаження в Темрюк прибув танкер Dnipro LPG, який з весни 2020 р. знаходився на сервісі в Ізмаїлі.

За прогнозом «Консалтингової групи А-95», підсумковий імпорт СВГ у вересні може скласти близько 130 тис. т, що на 15 тис.т менше, ніж у серпні 2020 р.. Зниження імпортних постачань допоможе збалансувати ринок. 

Як повідомляв enkorr, трейдери вже відзначають активізацію попиту і появу локальних дефіцитів у різних регіонах країни. За даними «А-95», вартість автогазу, залежно від регіону, за 18 днів вересня зросла на 500-1000 грн..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти