У початок

Хулігани зору позбавили: «Укрнафта» оскаржить у суді штраф АМКУ

Також є російською мовою

АТ «Укрнафта» оскаржить у суді рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ), який увечері 30 березня наклав на компанію штраф за цінову змову на ринку нафтопродуктів. Про це йдеться на офіційній сторінці компанії в Facebook.

Зокрема, в компанії не згодні з висновками АМКУ, згідно з якими підприємство нібито брало участь і в картельній змові, щоб продавати нафтопродукти за завищеними цінами.

«Досить порівняти ціни на АЗС, щоб переконатися, що «Укрнафта» працює в середньому ціновому сегменті. Мабуть, це коли картелі створювалися, щоб піднімати ціни, але АМКУ, очевидно, вигадав для них нову роль...», – ідеться в повідомленні.

Крім того, в компанії не згодні з висновками комітету про те, що «Укрнафта» закуповувала у ПАТ «Укртатнафта» світлі нафтопродукти за цінами вищими, ніж аналогічне імпортне пальне.

«І знову ж таки, цінники на стелі ставлять під сумнів ці твердження. Правової й економічної логіки в цьому рішенні (АМКУ – ek.) немає», – заявили в компанії.

Розмір штрафу в «Укрнафті» не розголошують, але, за інформацією джерел enkorr, він склав 2,36 млрд грн.

Як повідомляв enkorr, про намір оскаржити в суді штраф АМКУ, який було накладено у цій справі, заявила компанія «Укртатнафта» (Кременчуцький НПЗ).

Нагадаємо, 30 березня Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав штраф на компанії, що входять до групи «Приват», обсягом 4,7 млрд грн за антиконкурентні узгоджені дії при встановленні цін на пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти