У початок

Honeywell купує СПГ-бізнес Air Products за $1,81 млрд

Американський конгломерат Honeywell погодився придбати компанію Air Products у сфері технологій і обладнання для виробництва скрапленого природного газу (СПГ) за $1,81 млрд, повідомляє LNG Prime.

Air Products і Honeywell, спеціаліст з обладнання для скрапленого природного газу, оприлюднив цей крок у заяві 10 липня, в якій ідеться, що угода передбачає приблизно 13-кратне збільшення Ebitda за 2024 рік.

У результаті придбання Honeywell зможе запропонувати клієнтам комплексне рішення, яке містить попередню обробку і зрідження природного газу з використанням цифрових технологій автоматизації, об’єднаних на платформах Honeywell Forge і Experion, йдеться в заяві.

Додаткові технології й обладнання Air Products включають комплексне портфоліо, зокрема власне проектування і виробництво спіральних теплообмінників (CWHE) та відповідного обладнання.

Підрозділ СПГ компанії нараховує близько 475 співробітників зі штаб-квартирою в Аллентауні, штат Пенсильванія, і виробничим підприємством площею 390 000 квадратних футів у Порт-Манаті, штат Флорида, де виробляються будь-які розміри CWHE.

Це четверте придбання, про яке Honeywell оголосила цього року в рамках своєї стратегії розміщення капіталу.

Вімал Капур, голова правління та генеральний директор Honeywell, сказав, що «це додаткове придбання ще більше зміцнить наш портфель переходів на енергетику, а технологія CWHE від Air Products негайно розширить нашу встановлену базу, створюючи нові можливості для поєднання зростання послуг постпродажного обслуговування та цифровізації через наш Honeywell Forge. платформа».

Голова правління і генеральний директор Air Products Сейфі Гасем сказав, що рішення відмовитися від «нашого бізнесу теплообмінників СПГ і обладнання відображає постійну увагу Air Products до своєї стратегії, що складається з двох компонентів: розвиток нашого основного промислового газового бізнесу та пов’язаних технологій і обладнання, і бути першим, хто постачатиме чистий водень у великих масштабах для декарбонізації промислових і важких транспортних секторів».

«Бізнес СПГ є чудовим бізнесом і перебуває у найсильнішій точці за свою багаторічну історію завдяки видатній роботі наших людей, і вони будуть у надійних руках, щоб розвиватися як частина відповідного портфеля технологій Honeywell», — сказав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти