У початок

Gunvor спільно з VARO вироблятимуть екологічне авіапальне

Глобальний енергетичний трейдер Gunvor Group заявив, що долучиться до VARO Energy для будівництва великомасштабного підприємства з виробництва екологічно чистого авіаційного палива на заводі Gunvor Energy у Роттердамі через запропоноване спільне підприємство. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з угодою, VARO й Gunvor рівномірно розподілять витрати й ризики на розвиток заводу до остаточного інвестиційного рішення. Після спільного остаточного інвестиційного рішення і схвалення регуляторних органів вони створять проєктну компанію, якою будуть однаково володіти обидва, сказав Gunvor.

З моменту першого оголошення VARO про проєкт торік у вересні було досягнуто значного прогресу, і очікується, що фазу початкового інженерного проєктування буде завершено в останньому кварталі цього року, сказав енерготрейдер.

Як зазначають у Gunvor, виробниче підприємство в Роттердамі, потужністю 350 тис. тонн на рік, має на меті виробляти достатню кількість екологічно чистого авіаційного палива, щоб задовольнити до 7% потреб Європейського Союзу на 2030 рік.

Об’єкт призначено для перероблювання різної сировини й виробництва екологічно чистого авіаційного палива або гідроочищеної рослинної олії, що забезпечує гнучкість на основі ринкових умов і нормативних вимог.

Розташований на території заводу Gunvor Energy в Роттердамі, об’єкт отримає переваги від наявної інфраструктури, включаючи транспорт, трубопроводи, комунальні послуги, портові споруди й близькість до ключових ринків північної Європи, сказав представник Gunvor.

Gunvor керує НПЗ із потужністю 75 тис. барелів на день (б/д) у Роттердамі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти