У початок

В омську сталася пожежа на найбільшому в росії НПЗ

Пожежа 1 серпня виникла на території нафтопереробного заводу (НПЗ), що належить «газпром нєфті» в омську, повідомляють російські ЗМІ.

Зі слів джерел, горіла одна з установок перероблення нафти АВТ-10, а площа пожежі становила 300 кв. м.

Омський НПЗ – найбільший у росії. Його потужність становить 22 млн тонн нафти на рік, а кількість співробітників перевищує 3,5 тис..

Прес-служба заводу підтвердила пожежу, повідомивши, втім, що спалах увечері 1 серпня ліквідовано, а сам НПЗ продовжує працювати у «штатному режимі». Пожежа виникла «у допоміжному приміщенні насосної», її загасили автоматизовані системи, в результаті ніхто не постраждав, цитують ЗМІ представника підприємства.

З початку року російські НПЗ й нафтобази не менше 40 разів зазнавали атак українських дронів, а низка великих НПЗ були змушені зупиняти виробництво після пожеж і пошкоджень обладнання.

За січень-травень випуск бензину в росії, за даними росстату, впав на 20%, а дизельного пального — на 11%, порівняно з показниками кінця грудня. На початку червня російська влада засекретила статистику з випуску палива, посилаючись на санкції й загрозу «маніпуляцій» ринком.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти