У початок

«Гран-Прі Ойл» розпочала постачання ДП «Роснафти»

Також є російською мовою

Компанія «Гран-Прі Ойл», постачальник нафтопродуктів «Лукойла» в Україну, провела відвантаження дизельного пального виробництва «Роснафти». Пальне відвантажується з Рязанського НПЗ залізничними партіями. Про це enkorr повідомило джерело в компанії.

За словами співрозмовника видання, на червень шість українських компаній законтрактували 20 тис. т ДП виробництва Рязанського НПЗ. Серед покупців зокрема «БРСМ-Нафта», ОККО, WOG і KLO. «Це пробна партія «Роснефти», подальші плани поки не відомі», – повідомило джерело.

Покупці кажуть, що ціноутворення на «роснафтівський» ресурс аналогічне «лукойлівському». «На червень ми законтрактували першу пробну партію обсягом 6 тис.. Наскільки я знаю, у всіх премія до південного Platt's (ціновий індекс fob Med агентства Platt's, – ek) – $30-35/т», – розповів enkorr один із покупців.

З травня 2017-го по квітень 2021 р. ексклюзивним постачальником нафтопродуктів «Роснафти» в Україну була компанія Proton Energy Group S.A. В середині березня 2021 р. трейдер заявив про вимушену зупинку постачань пального через тиск СБУ. У квітні трейдер Coral Energy оголосив, що стане новим експортером ресурсів «Роснафти» в Україну. Однак контракт з «Роснафтою» уклав Socar, який почав постачання ДП і скрапленого газу в кінці травня.

Довідка enkorr

Компанія «Гран-Прі Ойл» – постачальник ДП і скрапленого газу виробництва НК «Лукойл». За підсумком 2020 р. імпортер постачив найбільшим українським трейдерам близько 550 тис. т ДП і 200 тис. т СВГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти