У початок

Держекоінспекція візьметься за лабораторне дослідження палива

Також є російською мовою

Державна екологічна інспекція наступного року приступить до лабораторних випробувань якості пального внутрішнього й імпортного виробництва. Про це в коментарі enkorr розповів глава Держекоінспекції Андрій Мальований.

«У проєкті державного бюджету на наступний рік передбачено значну суму коштів на лабораторні випробування (аналіз проб) якісної складової нафтопродуктів і скрапленого газу», – зазначив він, додавши, що нині такі перевірки здійснюються лише на документальному рівні.

Мальований розповів, що на цей час інспекція веде перемовини з лабораторіями у низці обласних центрів країни, щоб такі випробування проводилися на їх базі.

«Ми будемо у них закуповувати можливість вивчати якісний і кількісний склад тих компонентів, які містяться у нафтопродуктах», – заявив чиновник.

Відзначимо, Держекоінспекція здійснює контроль якості нафтопродуктів. Йдеться про бензин, дизельне, суднове і котельне паливо. ДЕІ виконує документальну перевірку продукції, тобто відповідність паспортів якості палива до технічних вимог.

Крім того, до списку палив, за словами глави Держекоінспекції, в 2021 р. додасться скраплений газ.

Кваліфікована робота інспекторів дає змогу виявляти відхилення в характеристиках палива і виносити приписи про їх ліквідацію. Відповідно, цим Держекоінспекція контролює безпеку палива для кінцевого споживача. 

Нагадаємо, протягом трьох кварталів 2020 року в рамках ринкового нагляду Держекоінспекція винесла 166 постанов про застосування адміністративно-господарських санкцій на суму близько 5,2 млн грн. Загалом проведено 634 перевірки на АЗС і автогазозаправних станціях по всій Україні. 

Глава Держекоінспекції Андрій Мальований виступить одним із спікерів онлайн-конференції LPG Ukraine, яка відбудеться 16 грудня. 

Нагадаємо, конференції Petroleum Ukraine, LPG Ukraine і семінар «Бітум: постачання і технології» буде проведено у веб-форматі 15-17 грудня 2020 р.. Кожен із заходів проходитиме в окремий день:

15 грудня – «Бітум: постачання і технології 2020»,

16 грудня – LPG Ukraine 2020 року,

17 грудня – Petroleum Ukraine 2020.

Усі конференції відбудуться на платформі Zoom. Реєстрацію відкрито на сайті «Консалтингової групи «А-95».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти