У початок

Goldman покращує прогноз попиту на нафту – Reuters

Goldman Sachs у неділю переглянув свій прогноз глобального попиту на нафту на рік, дотримуючись свого 12-місячного прогнозу ціни Brent у $93 за барель, оскільки більші реалізовані запаси компенсують зростання попиту через менш песимістичний прогноз зростання.

Як повідомляє Reuters, за оцінками аналітиків Goldman, у липні світовий попит на нафту зріс до історичного максимуму в 102,8 млн барелів на добу (б/д), при цьому стабільний попит спричинив більший, ніж очікувалося, дефіцит на рівні 1,8 млн б/д в другій половині цього року й, як очікується, 0,6 млн б/д дефіцит на 2024 рік.

Зменшення ризику рецесії й значні зусилля Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) підвищити ціни підтримують погляд Goldman щодо підвищення цін на нафту і прогноз меншої волатильності, пишуть аналітики в записці.

У понеділок ціни на нафту коливалися біля тримісячних максимумів, маючи намір продемонструвати найбільший місячний приріст за рік через очікування, що Саудівська Аравія продовжить добровільне скорочення видобутку до вересня й скоротить світову пропозицію.

Аналітики Goldman заявили, що скорочення постачань у Саудівську Аравію призвело до повернення дефіциту, додавши, що, за їхніми прогнозами, додаткове скорочення в Саудівській Аравії на 1 млн б/д триватиме до вересня й скоротиться вдвічі з жовтня.

Банк Уолл-Стріт підвищив свою оцінку попиту на нафту приблизно на 550 тис. б/д і прогнозує зростання пропозиції 2023 року приблизно на 175 тис. б/д.

Банк зберіг свій прогноз на рівні $86 за барель Brent на грудень 2023 року й очікує, що ціни зростуть до $93 за барель у другому кварталі наступного року, оскільки дефіцит пропозиції триває.

«Однак значне зростання вільних потужностей ОПЕК за останній рік, повернення до зростання міжнародних морських проєктів і зниження витрат на видобуток нафти в США обмежують зростання цін», — йдеться в повідомленні.

Станом на 03:53 за Гринвічем ф’ючерси на Brent коштували близько $84 за барель, тоді як американська нафта West Texas Intermediate (WTI) коштувала близько $80.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти