У початок

Глава Total прогнозує подальше зростання цін на газ у Європі

Генеральний директор Totalenergies Патрік Пуянне заявляє, що ціни на газ в Європі продовжать рости. Зростання триватиме доти, поки не буде прийнято рішення про те, що Європа використовуватиме це паливо в довгостроковій перспективі, що приверне інвестиції.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Reuters.

Ціни на енергоносії зросли після того, як 24 лютого росія, великий експортер палива, вторглася в Україну, що викликало західні санкції і побоювання щодо перебоїв з постачаннями.

«Для мене абсолютно ясно, що ціна на газ в Європі завтра буде вищою, ніж учора», – заявив Пуянне на щорічному форумі в Досі у Катарі.

Європейські політики працюють над поетапною відмовою від використання викопного палива для досягнення кліматичних цілей, але Пуянне сказав, що спосіб контролювати зростання цін – це визнати необхідність того, щоб газ був частиною енергетичного балансу найближчими роками.

Він додав, що Європа, яка на 30-40% залежить від російського газу, неминуче шукатиме інших постачальників, що вимагатиме дорогих інвестицій в інфраструктуру, таку як термінали скрапленого природного газу (СПГ).

Totalenergies входить до числа компаній, які заявили, що не робитимуть жодних нових інвестицій в росії. Компанія шукає варіанти для своїх існуючих російських активів.

Ціни на газ протягом тижня ще більше виросли після того, як господар кремля владімір путін заявив, що росія домагатиметься оплати в рублях за газ, який продається «недружнім» країнам, що посилило побоювання, що постачання може бути порушено.

«Я думаю, що це просто реакція, але я не думаю, що це змінить те, як ми працюємо в довгостроковій перспективі й працюватимемо в майбутньому», – зазначив Саад аль-Каабі, глава і міністр Qatarenergy.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти