У початок

Українські сховища готові прийняти стратегічний запас європейського газу

Україна має значні потужності для зберігання природного газу – найбільші підземні сховища (ПСГ) в Європі. В ініціативі Регіонального енергетичного партнерства (RESP) Україна пропонує використовувати ці ПСГ для створення стратегічного запасу газу для європейських країн.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у Facebook, коментуючи рішення ЄС створити платформу для спільної закупівлі газу, згідно з яким ініціатива відкрита і для України, пише «Бізнес.Цензор».

«Україна, попри повномасштабну військову агресію з боку росії, продовжує бути потужним і надійним партнером Європи у питаннях енергетичної безпеки. Спільна закупівля газу і його зберігання в українських газосховищах дасть змогу позбавитися диктату держави-терориста і забезпечити надійне постачання енергоресурсу для всього європейського континенту», – наголосив Герман Галущенко.

Як повідомлялося раніше, держави-члени Європейського Союзу домовилися працювати разом над спільною закупівлею газу. Платформу спільних закупівель також буде відкрито для країн-членів Східного партнерства, зокрема й для України. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти