У початок

Глава МЕА заявив, що росія назавжди втратила європейський ринок нафти й газу

Глава Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Бірол вважає, що росія назавжди втратила європейський ринок нафти й газу і зіткнеться з падінням видобутку.

«росія зазнає великих збитків через падіння постачань у Європу, попри високі ціни на газ і нафту. Це лише початок, тому що для росії важлива Європа – три чверті експорту природного газу припадало на Європу, 55% нафти також надходило в Європу. Європа – найбільший енергетичний ринок для росії, дуже важливий і надійний клієнт. росія втратила цього клієнта, і втратила його точно назавжди», – заявив він в ефірі італійському телеканалу Rainews24.

Зі слів директора МЕА, росія намагатиметься знайти нових клієнтів, проте зіткнеться з логістичними й економічними проблемами, особливо для газу. Бірол вважає, що для переведення постачання в Китай знадобиться десять років.

Він зазначив, що російські родовища складні з погляду розробки й потребують технологій та інвестицій. «У майбутньому ми побачимо, що виробництво газу і нафти впаде, тому що цих інвестицій не вистачатиме. Сьогодні я можу сказати, що росія програє енергетичну битву, і для росії це лише початок», – резюмував голова Міжнародного енергетичного агентства.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти