У початок

ДФС зупинила міні-НПЗ у Гадячі. Але це не точно

Також є російською мовою

Державна фіскальна служба (ДФС) зупинила виробництво бензину марки А-95 компанією «Стандарт Ойл-2000» на міні-НПЗ у Гадячі (Полтавська обл.). Про це в ході засідання податкового комітету ВР заявив глава ДФС Вадим Мельник.

За його словами, вказаний міні-НПЗ виробляє пальне для мережі станцій «БРСМ» і має ліцензії на виробництво, торгівлю й зберігання палива.

Компанія вела гуртову реалізацію нафтопродуктів, які виробляли з використанням розчинників. І на сьогодні завдяки слідчим діям, які ми провели, зупинено виробництво бензину марки А-95. Воно припинено в рамках досудового розслідування», – зазначив він.

Присутній на засіданні заступник голови податкового комітету парламенту Андрій Холодов засумнівався в справедливому розслідуванні фіскалами кримінальних проваджень по групі «БРСМ».

«На сьогодні в однієї з великих компаній, назва якої починається на «БР», заарештовано величезну кількість палива, і її підозрюють у кримінальних злочинах. Це питання розглядається вже давно, хоча могло б бути вирішене досить оперативно. Тому у мене є всі підстави сказати, що ДФС займається «рішаловом», і їй набагато вигідніше «тягнути» ці справи, ніж захищати інтереси держави», – заявив Холодов.

Тим часом у телевізійному сюжеті про діяльність міні-НПЗ, який вийшов 26 квітня на каналі «2+2», показано роботу міні-НПЗ в Гадячі й відвантаження нафтопродуктів з подальшим транспортуванням на об'єкти «БРСМ».

Як повідомляв enkorr із посиланням на дослідження Консалтингової групи «А-95», компанії «Катма Груп», «Стандарт Ойл 2000» і «ТНТ Груп», які беруть участь у забезпеченні нафтопродуктами мережі АЗК «БРСМ-Нафта», в 2020 р. закупили близько 117 тис. т нафтохімічної сировини і компонентів моторних палив, зокрема 2 тис. т монометиланіліну (ММА) – октанозбільшуючої речовини, забороненої до використання в моторних паливах в Україні.

За підрахунками експертів «А-95», закупленої сировини, компонентів і присадок досить для кустарного виробництва до 90 тис. т автомобільних бензинів. У разі використання ММА для змішування з бензином А-92, що має місце у виробничому ланцюжку «БРСМ», цього обсягу ММА буде досить для отримання 200 тис. т високооктанового бензину.

Нагадаємо, ТОВ «Катма Груп» і ТОВ «ТНТ Груп» були єдиними постачальниками палива в мережу АЗС «БРСМ-Нафта» (управляється ТОВ «Євро Смарт Пауер»). Бензин з октановим числом 95 виробляється ТОВ «Стандарт Ойл 2000», що вказує місцями виробництва міні-НПЗ в м. Гадяч (Полтавська обл.) і с. Переяславське (Київська обл.).

Раніше також повідомлялося, що правоохоронці заарештували виявлені в резервуарах нафтобази «БРСМ» в с. Переяславському (Київська область) компоненти і присадки для виготовлення моторних палив.

Довідка enkorr

«БРСМ-Нафту» засновано в 1993 р. Андрієм Бібою. У 2007 р. 50% компанії було продано екс-міністру енергетики часів Віктора Януковича Едуарду Ставицькому. З 1 серпня 2018 р. партнери розділили мережу навпіл – кожному відійшло по 63 АЗС. На базі АЗС Ставицького було створено мережу Мotto. На сьогодні «БРСМ» і Мotto налічують близько 200 і 150 АЗС відповідно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти