У початок

Гетманцев заявив про провал боротьби з нелегальним ринком пального

Також є російською мовою

Глава парламентського Комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») констатує провал боротьби з тіньовим ринком підакцизних товарів, зокрема ринком нафтопродуктів. Про це він заявив в інтерв'ю «Економічній правді».

«На жаль, повинен констатувати провал боротьби з тіньовим ринком підакцизних товарів в усіх напрямах: паливо, алкоголь, тютюнові вироби. Ми не бачимо істотного зростання надходжень від акцизного податку», – заявив Гетманцев.

Він додав, що провал боротьби з «тінню» видно не тільки на рівні економічних показників, а й на побутовому.

Гетманцев вважає, що дії податкової служби «повинні бути більш активними» у розв'язанні проблеми системного ухилення від оподаткування податком на додану вартість та сплати підакцизного податку компаніями.

«Ми зробили все потрібне й навіть більше. Наприклад, щодо пального і спирту ввели безпрецедентно жорстку систему контролю. Податкова і правоохоронні органи мають усі необхідні повноваження, щоб здійснювати належний податковий контроль за підакцизними товарами», – заявив він.

Тим часом, глава фінансового комітету зазначив, що його турбує позиція Кабінету міністрів по фіскалізації ризикових груп товарів. «Щодо них Кабмін досі не зняв мораторій на перевірки. Ми не бачимо ефекту від фіскалізації цих груп товарів. Це дуже погано», – констатував він.

Як повідомляв enkorr, у травні на одному зі своїх засідань Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики визнав незадовільними результати роботи фіскальної і податкової служб боротьби з нелегальним ринком палива.

Нагадаємо, за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у всіх регіонах України відновилася кампанія боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів. Очікувалося, що контролюючі органи відзвітують про виконану роботу в середині квітня, проте поки звіт переноситься на невизначений термін.

Редактор enkorr Ігор Філіповський у колонці «Сайт ДФС усе стерпить» повідомляв, що попри звітність Державної фіскальної служби і часті публікації її прес-служби про позитивні результати боротьби з тіньовим ринком, насправді видимих ​​змін у роботі міні-НПЗ і нелегальних АЗС не відбулося.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти