У початок

Gaspol не планує поглинати термінал у Гдині

Президент Gaspol Ева Гавриш-Осіньська запевняє, що компанія не планує поглинати термінал Alpetrol у Гдині. Гданський термінал має зосередитися на розширенні і збільшенні своїх потужностей, щоб підготуватися до можливих збоїв у постачанні LPG з росії.

Про це топ-менеджер компанії розповів в інтерв’ю порталу SferaInwestorow.

Gaspol нарощує потужності й планує розширити термінал у Гданську, щоб підготуватися до можливого припинення поставок зрідженого газу з російської федерації з одночасним заміщенням певного обсягу продукту з інших напрямків. Як наголосила Ева Гавриш-Осінська, інвестиційні плани компанії не пов’язані з терміналом у Гдині.

«Ми розвиваємо наш газовий термінал так, щоб він мав пропускну спроможність до 1 млн т LPG на рік. Проте ми не плануємо переходити у власність Alpetrol», — зазначає президент Гаврис-Осінська.

Обидва термінали – у Гданську, яким керує Gaspol, і в Гдині – з оператором Alpetrol, що належить Onico, разом забезпечують приблизно 50% потреб польського ринку (за умови максимальної заявленої потужності). Водночас імпорт здійснюється через термінал LPG у Щецині, залізничним і автомобільним транспортом із терміналів ARA, а також з інших напрямків.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти