У початок

Ф'ючерси на європейський газ знижуються через прогноз теплої погоди

Європейські ціни на газ продовжили зниження у вівторок, 27 грудня, оскільки м’яка погода наприкінці року зменшила занепокоєння щодо постачань і збільшила запаси. Про це повідомляє Bloomberg.

Ціни на газ у Нідерландах за передній місяць упали на 3,6% після падіння минулого тижня, оскільки очікується, що температури залишатимуться вищими за норму в північно-західній Європі навіть наступного року. Вищі від середніх запаси скрапленого природного газу й типове уповільнення промислового попиту наприкінці року також знижують орієнтир для регіону.

Тепліша погода в поєднанні з більшим виробництвом вітрової енергії дала Німеччині змогу зберігати газ протягом останніх п’яти днів, повідомив президент BNetzA Клаус Мюллер у twitter. Це хороші новини для безпеки постачання на наступний рік, додав він.

Рівень європейських газових сховищ зріс за вихідні з 82,9% до 83,1%, оскільки м’яка погода дозволила країнам отримати надлишки.

Зниження європейських ф'ючерсів також допомагає послабити тиск на азіатські ціни на скраплений природний газ. Тим часом трейдери уважно стежать за ознаками порушення потоків СПГ із США, головного постачальника в Європі, після того, як сильний зимовий шторм охопив частини країни.

Ціни на газ у Нідерландах за передній місяць упали на 0,8% – до 82,34 євро за мегават-годину о 10:38 в Амстердамі. Минулого тижня вони впали майже на 30%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти