У початок

BP продовжить розвивати СПГ-проєкт в Індонезії

Британська компанія BP з партнерами забезпечили 20-річне продовження контракту про розподіл продукції в Тангусі (Індонезія), забезпечивши майбутнє ключового проєкту зі скрапленого природного газу, де планується уловлювання, утилізація й зберігання вуглецю (CCUS) на наступному етапі розробки. Про це повідомляє Upstream online. 

Тепер оператор планує прискорити пошуково-розвідувальні роботи на активі, намагаючись знайти більше вихідного газу для експорту СПГ і для внутрішнього ринку.

«Завдяки подовженню ми зможемо продовжувати нашу важливу роботу із задоволення енергетичного попиту країни шляхом прискорення геологорозвідувальної діяльності, сприяння доходам штату й подальшої підтримки місцевої економіки. З нещодавнім додаванням інших блоків в Індонезії це також свідчить про нашу довіру до уряду Індонезії, оскільки ми продовжуємо інвестувати в країну й надавати енергетичні рішення», — сказала Кеті Ву, регіональний президент BP з напряму «Азіатсько-Тихоокеанський газ і низьковуглецева енергетика».

Тангу є найбільшим родовищем газу в Індонезії, на яке припадає близько 20% видобутку газу в країні.

Він приніс значні доходи для Індонезії як на рівні національного уряду, так і в провінції Папуа-Барат (західна Папуа) і регіоні Телук Бінтуні, де розташовано проєкт.

Поточний видобуток становить 1,4 млрд кубічних футів газу на добу, що зросте до 2,1 млрд кубічних футів на добу після того, як лінія 3, яку уряд визначив як проєкт національного стратегічного значення, почне працювати.

Проєкт Tangguh LNG стартував 2009 року й доставив понад 1 450 вантажів як на місцеві, так і на міжнародні ринки.

Його дві лінії скраплення мають загальну потужність скраплення 7,6 млн тонн на рік, і очікується, що третя лінія, що будується, запрацює наступного року, збільшивши виробничі потужності Tangguh приблизно на 50%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти