У початок

Freeport LNG збільшить потужність до 16,5 млн тонн на рік

Freeport LNG, оператор заводу скраплення з трьома лініями потужністю 15 млн т на рік у Техасі, незабаром зможе виробляти трохи більше 16,5 млн т на рік завдяки проєкту усунення вузьких місць, повідомляє LNG Prime.

«Приблизно більше півтора року компанія Freeport LNG працювала над проєктом усунення вузьких місць, який призведе до встановлення додаткової потужності компресора на трьох лініях установки скраплення», — повідомила LNG Prime у середу прес-секретар Freeport LNG.

Нещодавні збої в роботі установки скраплення, з якими зіткнулася компанія, дозволили Freeport LNG прискорити роботу з усунення вузьких місць із встановлення додаткової потужності компресора на своїх трьох лініях.

«Після завершення проєкт усунення вузьких місць дасть змогу збільшити виробничу потужність Freeport LNG з понад 15 млн тонн на рік до трохи більше 16,5 млн тонн на рік приблизно до червня», — сказала вона.

Крім того, лінія 4 Freeport LNG, яка отримала всі необхідні дозволи, збільшить потужність виробництва СПГ на 25%, коли ця лінія почне працювати, сказала прес-секретар.

З 15 млн т на рік експортних потужностей Freeport LNG 13,4 млн т на рік було продано Osaka Gas, Jera, BP, TotalEnergies і SK E&S.

Раніше Freeport LNG було закрито приблизно на вісім місяців через інцидент, який стався 2022 року.

Торік у лютому оператор СПГ-терміналу відправив перший вантаж зі свого експортного заводу СПГ у Техасі після зупинки в червні 2022 року.

У листопаді компанія Freeport LNG отримала дозвіл від FERC США на повернення в експлуатацію своєї другої пристані.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти