У початок

Freeport LNG відновлює виробництво після наслідків урагану «Берил»

Freeport LNG, оператор заводу скраплення з трьома лініями потужністю 15 млн тонн на рік у Техасі, очікує відновити перший потяг цього тижня після того, як повітряні охолоджувачі вентилятора терміналу було пошкоджено під час урагану «Берил». Про це повідомляє LNG Prime.

У неділю, 7 липня, оператор СПГ-термінала скоротив виробництво на своєму заводі зі скраплення й експорту напередодні урагану «Берил», що обрушився на сушу.

«Ми успішно просуваємо наші зусилля з поетапного перезапуску наших операцій зі скраплення», — сказала LNG Prime у понеділок речниця Freeport LNG, пояснивши, що компанія Freeport LNG «завершує початковий ремонт пошкоджень наших повітроохолоджувачів з ребристими вентиляторами під час урагану, і очікує відновлення першого поїзда цього тижня».

Freeport LNG планує відновити рух інших двох поїздів «незабаром після цього».

Крім того, прес-секретар сказала, що рівень виробництва після перезапуску буде «зниженим протягом певного періоду часу», оскільки Freeport LNG продовжує ремонт під час експлуатації об’єкта.

«Виробництво буде стабільно нарощуватися до повних темпів після завершення цих ремонтних робіт», – додала вона.

У травні Freeport LNG відновив роботу на всіх своїх трьох лініях скраплення. До цього оператор LNG-термінала 20 березня повідомив, що працює лише третя ланка скраплення.

Компанія Freeport LNG також використала цей збій, щоб прискорити проєкт з усунення вузьких місць, який призведе до встановлення додаткових компресорних потужностей на трьох установках скраплення.

Цей проєкт дасть змогу збільшити виробничу потужність Freeport LNG з понад 15 млн тонн на рік до трохи більше ніж 16,5 млн тонн на рік.

Раніше прес-секретар Freeport LNG заявила, що оператор СПГ-термінала виконав «переважну більшість роботи, пов’язаної з нашим проєктом усунення вузьких місць, і працює над тим, щоб реалізувати переваги цих зусиль».

Крім зазначеного проєкту, запланована ланка 4 Freeport LNG, яка отримала всі схвалення регуляторних органів, збільшить потужність виробництва СПГ на 25%.

З 15 млн т експортних потужностей Freeport LNG 13,4 млн т на рік було продано Osaka Gas, Jera, BP, TotalEnergies і SK E&S.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти