У початок

Франція з Нідерландами у березні були головними імпортерами СПГ з США

Французькі й нідерландські імпортні термінали СПГ залишалися основними напрямками для постачання скрапленого природного газу в США у березні, оскільки європейські термінали продовжують отримувати більшість обсягів СПГ США, згідно з останнім місячним звітом Міністерства енергетики про СПГ.

Звіт Міненергетики показує, що американські термінали відправили 60,6 млрд кубічних футів СПГ у Францію в березні, 57,2 млрд кубічних футів – у Нідерланди, 28,9 млрд кубічних футів – у Японію, 21,8 млрд кубічних футів – в Іспанію й 21 млрд кубічних футів – у Південну Корею.

На ці п'ять країн припало 51,2% загального експорту СПГ США в березні.

Франція також була основним пунктом призначення СПГ із США в лютому, а за нею йшли Нідерланди.

Згідно з даними Міністерства енергетики країни, у січні-березні Нідерланди були основним пунктом призначення СПГ із США.

У І кварталі цього року американські термінали відправили у Нідерланди 144,5 млрд куб. футів, або 43 вантажі СПГ. Обсяги зросли на 6% порівняно з минулим роком.

2023 року Нідерланди також були головним пунктом призначення для вантажів СПГ із США обсягом 588,6 млрд куб. футів.

У І кварталі американські термінали відправили до Франції 138 млрд куб. футів, або 42 вантажі СПГ, і обсяги зросли на 35% порівняно з минулим роком.

У березні США експортували 369,9 млрд футів СПГ до 30 країн, що на 0,9% більше порівняно з тим же місяцем 2023 року й на 3% більше, ніж у попередньому місяці, свідчить звіт Міністерства енергетики країни.

Європа отримала 220,1 млрд кубічних футів, або 59,9% цих обсягів, Азія – 127,3 млрд кубічних футів, або 34,4%, а Латинська Америка/Карибський басейн – 22,5 млрд кубічних футів, або 6,1%.

Міненергетики заявило, що 85,4% від загального обсягу експорту СПГ припадало на країни, які не підписали угоди про вільну торгівлю (nFTA), а решта 14,6% — на країни угоди про вільну торгівлю (FTA).

Термінали США відправили 119 вантажів СПГ у березні проти 116 вантажів СПГ у лютому.

Протягом березня завод Sabine Pass компанії Cheniere відправив 40 вантажів, а термінал Corpus Christi – 18 вантажів, а завод СПГ Cameron компанії Sempra – 20 вантажів, термінал СПГ Freeport – 10 вантажів.

Крім того, завод Calcasieu компанії Venture Global відправив 14 вантажів, Elba Island LNG – 7 вантажів, а Cove Point LNG – 10 партій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти