У початок

Танкер російського «тіньового» флоту заблокував турецьку протоку

Уранці в четвер, 23 травня, судно Hera 1 з російського «тіньового» флоту, яке перевозило партію нафти, перегородило протоку Дарданелли до Туреччини. Про це з посиланням на місцевих агентів із судноплавства повідомляє Bloomberg.

Причиною інциденту стала поломка двигуна. На час рятувальних робіт рух у південному напрямку через протоку довелося зупинити.

Через три години суднам дозволили прохід, а танкер було доставлено на якірну стоянку. Як зазначає агентство, повідомлень про будь-які інші проблеми не надходило. Проте інцидент є нагадуванням про те, що мільйони барелів російської нафти прямують у порти без чіткого розуміння, як і ким вони застраховані.

Судно мало доставити в Індію 730 тис. барелів нафти, завантаженої в новоросійську. Воно мало пройти через Суецький канал. Страховик і бенефіціарний власник Hera 1 у базі даних Міжнародної морської організації не вказані, що дозволяє зарахувати судно до «тіньового» флоту.

Раніше агентство з'ясувало, що майже всі танкери, щодо яких США запровадили санкції за перевезення партій російської нафти за ціною, вищою від «стелі» в $60 за барель, зупинили роботу і простоюють уже багато місяців. Загалом заблоковано рух 38 суден.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти