У початок

Фінляндія закликає ЄС відмовитися від енергетичного імпорту з рф

Міністр економіки Фінляндії Міка Лінтіля закликав Європейський Союз відмовитися від постачань нафти з росії. Він зауважив, що це призведе до погіршення рівня життя європейців, проте додав, що зараз «нафта в Україні перетворюється на червону кров». Про це з посиланням на Yle повідомляє УНН.

«Росію необхідно енергетично ізолювати, бо це єдиний спосіб вплинути на російську економіку настільки сильно, щоб це мало вплив на їхні дії», – сказав Лінтіля.

Лінтіля очікує, що ЄС запровадить перші енергетичні санкції проти росії в середу, 6 квітня. Заборона імпорту нафти з країни-агресора буде мінімальною вимогою, зауважив він. Натомість енергоносій можна імпортувати з інших країн.

За словами міністра економіки, уряд Фінляндії готовий відмовитися від російських енергоносіїв. Про це оголосять найближчим часом.

Лінтіля також прогнозує, що припинення імпорту призведе до зростання витрат, зокрема на транспорт і житло, й зниження рівня життя європейців протягом наступних років.

Так, за інформацією FT, Євросоюз розгляне нові санкції проти рф у середу, тоді як зростають заклики до ембарго на російські нафту й газ.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти