У початок

ЄС розглядає альтернативу ембарго на нафту й вугілля з рф

Найближчим часом в Європейському Союзі розглянуть новий пакет санкцій проти росії, що включатиме й обмеження для нафти й вугілля. Водночас не всі країни готові підтримати повну заборону російського імпорту, тому в ЄС обговорюють альтернативний варіант.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела в ЄС, пише «Бізнес.Цензор».

Суть альтернативи – запровадження додаткових мит проти російської нафти й вугілля. Такий крок хоч і не заборонить імпорт з рф, проте зробить його суттєво дорожчим, стимулювавши європейські країни швидше шукати заміну російським енергоресурсам.

Зазначається, що після висвітлення інформації про злочини російських окупантів на Київщині низка європейських країн уже готова підтримати повну заборону. Проте інші країни вагаються, за такого сценарію варіант додаткових мит може стати компромісним варіантом.

Як писав enkorr, Данія вже ухвалила рішення про відмову купувати нафту в рф.

Раніше Bloomberg із посиланням на дані Інституту міжнародних фінансів (IIF) повідомляв, що Росія цього року може заробити майже $321 млрд на експорті енергоносіїв і закінчити рік з рекордним профіцитом поточного рахунку обсягом $240 млрд, якщо країни не введуть повного нафтогазового ембарго. 

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти