У початок

Фінляндія просить у ЄС спеціальний корабель через розливи російської нафти

Фінляндія закликала Європейський Союз придбати судно для ліквідації розливів нафти в північній частині Балтійського моря. Країна остерігається, що транспортування російської нафти становить наростаючу загрозу в регіоні, пише Bloomberg з посиланням на заяву Міністерства транспорту і зв'язку Фінляндії.

Зазначається, що ризик розливу нафти в цьому регіоні збільшився після того, як міжнародні санкції змусили росію транспортувати нафту старими суднами зі слабшим страховим покриттям. Суворі зимові умови також збільшують ці ризики, оскільки російські судна так званого «тіньового» флоту можуть бути «погано обладнаними й не пристосованими до крижаних умов».

Європейське агентство з морської безпеки (EMSA) наразі має 14 суден для ліквідації нафтових розливів, які дислокуються в портах від Констанци на чорноморському узбережжі Румунії до Мальме на півдні Швеції. Фінське міністерство заявило, що агентство ЄС має придбати 15-й корабель для покриття північних районів Балтійського моря, особливо Фінської затоки.

Новий корабель має бути здатним до навігації в льодах і пристосованим до умов північної частини Балтійського моря, оскільки збір нафти в зимових умовах складніший і дорожчий процес, ніж ліквідація розливів у відкритому морі, зазначили у відомстві.

У повідомленні також йдеться про те, що Фінляндія, Швеція й Естонія організують захід, пов'язаний із засіданням правління EMSA в Лісабоні цього тижня, щоб закликати до виділення більшої кількості коштів ЄС для регіону.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти