У початок

Brent торгується вище від $80 за барель

Ціни на нафту підвищуються у п'ятницю третю сесію поспіль, але завершують тиждень у мінусі через різке зниження її перших днів на рішеннях ОПЕК+.

Вартість серпневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8.15 за київським часом становила $80,07 за барель, що на $0,2 (0,25%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти здорожчали на $1,46 (1,9%), до $79,87 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,24 (0,32%), до $75,79 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів збільшилася на $1,48 (2%), до $75,55 за барель.

Зниження вартості Brent з початку тижня становить 1,3%, WTI – 1,6%.

Як повідомлялося, ОПЕК+ минулими вихідними пролонгувала чинні квоти з видобутку відразу на весь наступний рік. Альянс продовжить додаткові обмеження у 2,2 млн барелів на добу (б/д), що діяли в першому півріччі, до кінця вересня, після чого планує прибирати їх на щомісячній основі.

Тепер міністри «намагаються дещо здати назад», кажучи про заплановане скасування обмежень, зазначає аналітик StoneX Алекс Хоудс.

«Заяви деяких із ключових представників ОПЕК+ допомагають послабити «ведмежий» настрій», – наводить слова експерта Market Watch.

Так, генеральний секретар ОПЕК Хайсам аль-Гайс заявив на економічному форумі-2024 у санкт-петербурзі у четвер, що нещодавні коригування угоди ОПЕК+ щодо видобутку нафти були успішними. Він висловив оптимізм стосовно збереження високого попиту на нафту у світі.

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бен Сальман назвав останнє засідання ОПЕК+ найуспішнішим і звинуватив світові інвестбанки у неправильній інтерпретації підсумків засідання.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти