У початок

ExxonMobil може зупинити НПЗ у Франції через страйки

ExxonMobil, можливо, доведеться призупинити виробництво на своєму нафтопереробному заводі (НПЗ) в Гравеншоні на півночі Франції, якщо страйкарі продовжуватимуть блокувати доступ до об’єкта, повідомила нафтова компанія 25 червня.

На НПЗ припадає близько 20% нафтопереробних потужностей Франції, зазначено на сайті компанії.

Блокування з 21 червня перешкоджає доставленню товарів і матеріалів, необхідних для підтримки роботи НПЗ, йдеться у заяві, надісланій електронною поштою.

Невелика група працівників оголосила страйк минулого місяця після того, як компанія заявила, що закриє цього року установку парового крекінгу НПЗ й хімічне виробництво. 

Зі слів представника Exxon, з 2018 року завод втратив понад 500 млн євро ($535,55 млн) і залишається неконкурентоспроможним.

21 червня було оголошено ще один страйк, через який було закрито деякі хімічні виробничі одиниці, включно з установкою парового крекінгу.

«Обмежена кількість страйкарів» усе ще блокує доступ, заявили в Exxon. «Якщо так триватиме, у нас може не залишитися іншого вибору, окрім як призупинити виробництво на НПЗ», — додали на підприємстві.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти