У початок

Естонія відмовиться від російського газу до кінця року

Уряд Естонії ухвалив принципове рішення про відмову до кінця 2022 року від імпорту газу з росії й створення в морському порту «Палдіскі» потужностей для прийому скрапленого природного газу (СПГ). Про це повідомляє прес-служба естонського уряду, пише УНІАН.

«Члени уряду прийняли рішення, що Естонія відмовиться від імпорту російського газу в кінці цього року», – йдеться в повідомленні.

Можливості для прийому СПГ будуть створені восени. Наразі як тимчасове рішення пропонується оренда плавучого терміналу СПГ. Газопровід до терміналу буде побудовано компаніями Elering і Alexela. Держава придбає частку у майбутній компанії, яка організує оренду терміналу.

«Метою уряду є те, щоб віддати пріоритет газу, отриманому із СПГ, при формуванні запасів газу. Ми твердо очікуємо від продавців газу, що компанії також зроблять правильний моральний вибір», – зазначила Каллас.

Як повідомлялося раніше, Литва першою з країн Європейського Союзу повністю відмовилася від російського газу Литва. Міністр енергетики Дайнюс Крейвіс підкреслив, що це поворотний момент в історії енергетичної незалежності Литви.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти