У початок

Європарламент закликав запровадити повне ембарго на енергоресурси з рф

Також висловлюється заклик до лідерів ЄС виключити росію із «Великої двадцятки» й інших організацій, таких як Рада ООН з прав людини, Інтерпол, Світова організація торгівлі, ЮНЕСКО, повідомляє УНІАН з посиланням на сайт Європарламенту.

Європейський парламент закликає запровадити повне ембарго на російську нафту, газ, вугілля і ядерне паливо. Як сказано на сайті Європарламенту, «за» відповідну резолюцію проголосували 513 депутатів, «проти» – 22 і 19 – «утримались».

Зокрема, Європарламент висловив обурення через повідомлення про звірства збройних сил росії в Україні і вимагає притягнути до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів.

Депутати ЄП закликають застосувати додаткові каральні заходи, зокрема «негайне повне ембарго на російський імпорт нафти, вугілля, ядерного палива й газу».

Зазначається, що при цьому такі кроки мають супроводжуватися планом із забезпечення безпеки енергопостачання, а також стратегією «скасування санкцій у разі, якщо росія здійснюватиме кроки на шляху відновлення незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і повністю виведе свої війська з території України».

У резолюції висловлюється заклик до лідерів ЄС виключити росію з «Великої двадцятки» й інших організацій, таких як Рада ООН з прав людини, Інтерпол, Світова організація торгівлі, ЮНЕСКО та інших.

Крім того, аби зробити санкції ефективними, в Європарламенті закликають відключити від міжнародної платіжної системи SWIFT російські банки, заборонити усім суднам росії заходити в територіальні води і порти ЄС, перевозити вантажі суходолом у рф й білорусь.

Також висловлюється вимога арештувати всі активи, які належать російським олігархам або посадовцям, пов'язанимі з режимом президента рф владіміра путіна, їхнім ставлениками і причетним до режиму олександра лукашенка в білорусі.

У резолюції сказано, що постачання зброї для України необхідно посилити, щоб українці мали змогу ефективно захищатися.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти