У початок

ESKO обладнала АЗС на Київщині сонячним панелями

Мережа АЗС ESKO обладнала свою станцію у Фастівському районі Київської області сонячними панелями. Про це повідомляється на сайті компанії.

«Ми почали укомплектовувати свої станції сонячними панелями. Першою було обладнано автозаправну станцію в селі Липовому Скитку», – йдеться у повідомленні.

Зі слів власника ESKO Вадима Балінського, ідея обладнати сонячними панелями станцію в Липовому Скитку – це пілотний проєкт, який реалізовано разом з компанією Global Solar.

Основна мета встановлення таких дахових СЕС – часткова компенсація власного споживання електроенергії, тарифи на яку для юридичних осіб постійно зростають. Сонячна ж електростанція генерує власну електрику вдень і дозоляє зменшити ці видатки, кажуть у компанії.

Як зазначається у повідомленні, додатково станцію може бути дообладнано акумуляторами, що дасть змогу накопичувати електрику від сонячної станції й використовувати її не лише вдень, а й увечері. Окупність станції становить орієнтовно 4 роки.

«Наразі плануємо обладнати сонячними електропанелями ті наші АЗС, які будемо реконструювати. З нещодавно відкритих, але не обладнаних СЕС, уже цього року хочемо встановити їх на своїй станції у Митниці, яку ми ввели в експлуатацію 2022 року. Окрім того, зараз починаємо будівництво нової станції, яке буде завершено до кінця літа. Її відразу буде обладнано сонячними панелями. Що ж до діючих АЗС, то їх із часом теж буде обладнано СЕС», – підсумував Вадим Балінський.

Як повідомляв enkorr раніше, ESKO відкрила нову АЗС на Київщині.

Довідка enkorr

Мережу ESKO (ТОВ «ЕСКО Ойл Компаніс) було засновано 2019 року Вадимом Балінським. До початку повномасштабної війни компанія займалася роздрібною торгівлею пальним, потім створила окремий підрозділ для роботи на гуртовому напрямку і придбала власний автотранспорт.

Наразі мережа нараховує 8 автозаправних станцій, які розташовано у Київській, Житомирській і Черкаській областях.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти