У початок

Минулого тижня прибутки росії від експорту викопного палива зросли — CREA

За підсумками минулого тижня прибутки рф від експорту викопного палива зросли. Про це свідчать дані щотижневого звіту Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

За попередніми оцінками, 22-28 січня росія здійснила експорт викопного палива на 4,68 млрд євро, це на 2% більше порівняно з 15-21 січня. Надходження з експорту нафтопродуктів і хімікатів зросли з 1,31 млрд євро до 1,51 млрд євро, природного газу — з 0,76 млрд євро до 1 млрд євро. При цьому доходи від постачань нафти зменшилися з 2,18 млрд євро до 1,95 млрд євро, вугілля — з 0,34 млрд євро до 0,23 млрд євро.

На танкери, що належать європейським країнам чи країнам G7 або застраховані в них, було завантажено викопне паливо на суму 1,65 млрд євро, що сприяє фінансуванню повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У п’ятірку найбільших імпортерів увійшли Китай, Індія, Туреччина, ЄС і Бразилія. Туреччина залишається найбільшим покупцем російських продуктів нафтопереробки. За даними Консалтингової групи «А-95», 22-28 січня з російських портів у Туреччину було відвантажено 440 тис. тонн дизельного пального й газойлю, а також 25 тис. тонн прямогінного бензину.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти