У початок

Equinor повертає Njord field на потік

Видобуток відновлено на родовищі Njord компанії Equinor у Норвезькому морі у вівторок після значної модернізації платформи родовища й плавучого блоку зберігання і розвантаження.

Як повідомили в Equinor, платформу і Njord Bravo FSO було доставлено на берег для модифікації 2016 року після 19 років виробництва.

Родовище Njord було введено в експлуатацію 1997 року, а потім підводне підключення Hyme до інфраструктури Njord, яку було введено в експлуатацію 2013 року.

У Equinor заявили, що модернізація продовжить термін служби родовищ і дасть змогу об’єднати два нових підводних відкриття, Bauge і Fenja.

«Наше прагнення полягає в тому, щоб видобути на Njord і Hyme приблизно такий самий обсяг, який ми видобули досі, понад 250 мільйонів барелів нафтового еквівалента», — сказав Кетіл Хоув, виконавчий віце-президент Equinor з розвідки і видобутку в Норвегії.

Партнери планують пробурити 10 нових свердловин і провести подальшу розвідку на ділянці.

Зі слів Equinor, зв’язки Bauge і Fenja отримають додатково 110 млн барелів видобувних ресурсів.

Видобуток на родовищі Njord спочатку планувалося відновити два роки тому, але його було відкладено через пандемію й пов’язаний з нею тиск на витрати, при цьому капітальні витрати на модернізацію зросли до 31 млрд норвезьких крон (3,15 млрд доларів США) з початкових 17 млрд норвезьких крон.

У Equinor заявили, що зростання цін на нафту після подання плану гарантує, що проєкт залишається прибутковим.

У компанії заявили, що близько 90% роботи з оновлення принесли користь норвезьким компаніям, причому Aker Solutions несе основну відповідальність за розробку і модернізацію платформи, а Brevik Engineering виконує інженерні роботи для Njord Bravo FSO, який оновив Aibel.

Ліцензіатами Njord є Wintershall Dea з 50%, оператор Equinor з 27,5% і Neptune Energy з 22,5%.

Австрійська OMV також активізує діяльність на норвезькому континентальному шельфі, представивши норвезькій владі план розробки родовищ газу і конденсату в Берлінгу 21 грудня.

Очікується, що розробка 45 млн барелів н.е. у ліцензії на виробництво 644 коштуватиме 9,1 млрд норвезьких крон (924 млн доларів), повідомила OMV.

Берлінг, який включає відкриття Iris і Hades 2018 року, буде розроблено як 24-кілометровий підводний зв’язок із платформою Asgard B, якою керує Equinor.

За оцінками OMV, норвезький вміст становитиме 71% для розробки без урахування буріння, 60% для буріння і 80% для експлуатаційних витрат.

«Берлінг створить значні національні хвилі, а обсяги газу й конденсату збережуть позицію Норвегії як важливого постачальника газу в Європу», — сказав генеральний менеджер OMV Кнут Маузет.

OMV управляє Berling з 30% часткою. Серед партнерів — Equinor з часткою в 40%, DNO з часткою в 20% і Sval Energi з часткою в 10%, яку буде передано DNO після схвалення уряду.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти