У початок

Eni виділить 85 млн євро на підтримку своїх співробітників

Італійська нафтогазова Eni ухвалила надзвичайний план на суму 85 млн євро для підтримки близько 20 тис. співробітників не керівного складу, в Італії у поточних непростих макроекономічних умовах, повідомила компанія.

Зокрема передбачається одноразова виплата у листопаді обсягом 3 тис. євро. Суму, яка виділяється на електронні талони на харчування, що нараховується у робочі дні при віддаленій роботі, буде збільшено на 45%. Крім того, компанія надасть працівникам субсидію на заправку автомобіля паливом чи електрикою на 200 євро.

«Цю програму допомоги співробітникам спрямовано на підтримку співробітників Eni та їхніх сімей. Людський капітал є основою Eni й підтверджує відданість компанії енергетичної трансформації», – зазначається у повідомленні.

Компанія в третьому кварталі знизила скоригований операційний прибуток, один із найбільш відстежуваних показників, майже вдвічі, що не завадило їй підвищити прогноз на весь 2023 рік. Прибуток опустився до 3 млрд євро з 5,8 млрд євро у липні-вересні минулого року, коли було зафіксовано суттєве підвищення цін на газ.

Чистий прибуток Eni у минулому кварталі зменшився до 1,9 млрд євро порівняно з 5,9 млрд євро роком раніше. Видобуток вуглеводнів збільшився до 1,635 млн барелів нафтового еквівалента (б.н.е.) на добу порівняно з 1,578 млн б.н.е. роком раніше. Середня ціна реалізації вуглеводнів впала на 17% – до $57,2.

Компанія виплатить дивіденди обсягом 0,94 євро на акцію за підсумками 2023 року чотирма траншами. Програма зворотного викупу акцій обсягом 2,2 млрд євро, анонсована у травні, триває, і її буде завершено у квітні 2024 року.

ВВП Італії у другому кварталі, згідно зі Статистичним управлінням Європейського Союзу, впав на 0,4%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти