У початок

Індія у жовтні скоротила імпорт російської нафти

Імпорт російської нафти в Індію впав у жовтні в умовах зростання цін. У той же час постачання нафти до Індії з Саудівської Аравії збільшилося, свідчать попередні дані Kpler і Refinitiv.

Індія — третій у світі імпортер нафти. Індійські нафтопереробні заводи (НПЗ) активно купували російську нафту, що продавалася з дисконтом через запроваджені країнами Заходу обмежувальні заходи. На досягнутому раніше в поточному році піку імпорт із росії становив близько 2 млн барелів на день (б/д), проте останні місяці ввезення скорочується через зменшення дисконту.

За даними Kpler, імпорт російської нафти в Індію в жовтні впав на 12% у місячному зіставленні, до 1,57 млн б/д, за даними Vortexa — на 8%, до 1,49 млн б/д.

Навпаки, дані LSEG показують невелике збільшення імпорту в місячному зіставленні, оскільки аналітики компанії переглянули у бік зниження вересневі показники.

Імпорт нафти в Індію з росії у листопаді знову підвищиться, прогнозує Віктор Катона, старший аналітик з ринку нафти у Kpler.

«У перші три дні листопада в Індію прибуває 10 танкерів з російською нафтою, тому слабкий жовтневий результат буде компенсовано сильним листопадовим — деякі постачання були просто перенесені на наступний місяць», — коментує Катона.

Імпорт також постраждав від місячних регламентних робіт на грандіозному нафтопереробному комплексі компанії Reliance Industries у Джамнагарі.

«НПЗ вже знову працює на повну потужність, так що цифри будуть набагато вищими наступного місяця», — підкреслює аналітик.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти