У початок

Експортери газу очікують зростання світового імпорту СПГ цього року

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ) у світі може зрости на 4% або трохи більше за підсумками року, приблизно до 416 млн тонн, йдеться у доповіді Форуму країн-експортерів газу (ФКЕГ).

Аналітики спрогнозували зростання світового видобутку газу за підсумками року. «2023 року прогнозується збільшення світового імпорту СПГ на 4-4,5% (16-18 млн тонн) порівняно з минулим роком, до 416 млн тонн. На Китай і країни Індійського субконтиненту й Південно-Східної Азії, за прогнозами, припадає основна частина приросту імпорту СПГ з додатковим обсягом 13–15 млн тонн», – наголошується у матеріалах ФКЕГ.

Світовий імпорт СПГ торік становив 399 млн тонн, збільшившись на 6% (21 млн тонн) завдяки різкому зростанню імпорту в Європі, який компенсував зниження імпорту в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні й Латинській Америці та Карибському басейні, уточнюється в доповіді.

Так, імпорт СПГ у Європі зріс до рекордного рівня, на 62% (на 49 млн тонн), поряд зі зниженням постачання трубопровідного газу, тоді як в АТР через зменшення постачання до Китаю показник опустився на 7% (на 20 млн тонн).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти