У початок

Експорт сирої нафти рф скорочується через зменшення потоку з Балтії

Морський експорт сирої нафти з росії в перший тиждень квітня зменшився з 3,84 млн б/д до 3,39 млн б/д, оскільки постачання з балтійських портів країни впали.

Зниження минулого тижня було викликано меншою кількістю вантажів із приморська й усть-луги, де обсяги впали приблизно на 20%, показують дані відстеження руху танкерів, зібрані Bloomberg. Відкат стався після різкого зростання потоків із цих портів в останні два тижні березня на тлі ударів українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах (НПЗ), які, можливо, переспрямовували сиру нафту на експорт, а не на перероблення всередині країни.

Тижневі доходи москви впали. Валова вартість експорту сирої нафти країни впала до $1,82 млрд за сім днів до 7 квітня з переглянутого значення в $1,95 млрд за період до 31 березня. Чотиритижневий середній дохід також скоротився до $1,75 млрд на тиждень.

Окремо чотиритижневі середні постачання в Азію піднялися до найвищого рівня з липня 2023 року за 28 днів до 7 квітня.

Збільшення потоків до азійських напрямків, переважно в Китай з Індією, сталося після того, як офіційні особи Міністерства фінансів заявили, що США не намагаються зупинити Індію в імпорті російської нафти після того, як вона посилила санкції проти компаній і суден, які перевозять московські бочки. Вашингтон хоче підтримувати потік енергії, щоб запобігти дефіциту постачань, спричиненому повномасштабною війною росії в Україні, одночасно зменшуючи доходи кремля.

Більшу частину запасів російської сирої нафти Sokol, які утворилися після того, як індійські нафтопереробники відхилили її, тепер вивантажено. Близько 9,1 млн барелів, половина від загального обсягу, було постачено на НПЗ в Китаї. Ще 7 млн барелів повертаються до Індії. Один вантаж доставили у Пакистан, другий очікує на розвантаження.

Це залишає лише 1,4 млн барелів, щоб показати призначення. Усі вантажі Sokol, завантажені з середини лютого, попрямували безпосередньо до Китаю.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти