У початок

Експорт російських нафтопродуктів через туапсе в лютому різко впаде

російський експорт нафтопродуктів із чорноморського порту в туапсе скоротиться у лютому на 59,1%, до 0,416 млн метричних тонн із 1,086 млн тонн, запланованих на січень, повідомили Reuters два трейдери після того, як міський нафтопереробний завод (НПЗ) зазнав збою через пожежу.

Минулого місяця росія постраждала від низки зупинок нафтопереробних заводів, спричинених пожежами або ймовірними атаками безпілотників, що спонукало владу скоротити експорт палива, щоб захистити внутрішній ринок.

Джерела на ринку повідомили, що в графіку завантаження на лютий немає нафтопродуктів з туапсинського НПЗ «роснєфті».

У порту перевантажуються нафтопродукти туапсинського НПЗ, а також паливо з інших НПЗ «роснєфті», що доставляється в порт залізницею.

Минулого тижня сталася пожежа на експортно-орієнтованому туапсинському нафтопереробному заводі, який має річну потужність 12 млн метричних тонн (240 тис. б/д).

Він виробляє нафту, мазут, вакуумний газойль і дизельне пальне з високим вмістом сірки, постачаючи паливо в основному в Туреччину, Китай, Малайзію й Сингапур.

Після пожежі на НПЗ зупинили переробку і виробництво нафти.

«роснєфть» планує переспрямувати близько 100 тис. тонн мазуту зі свого ачинського НПЗ в порт «туапсе» в лютому, повідомили джерела в галузі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти