У початок

Главу польського Orlen Даніеля Обайтека звільнили

Голову правління найбільшого польського енергетичного концерну Orlen Даніеля Обайтека відправили у відставку. Про це компанія поінформувала у біржовому повідомленні, зазначає PAP.

«Наглядова рада Orlen ухвалила рішення про звільнення Даніеля Обайтека з 5 лютого 2024 року», — йдеться у повідомленні.

Обайтек був ставлеником попередньої влади, його призначили головою правління і генеральним директором Orlen у лютому 2018 року.

Раніше повідомлялося, що польська прокуратура розпочала розслідування справи про злиття енергетичних концернів Lotos і Orlen, яке відбулося 2023 року. Йдеться про збитки на суму щонайменше 4 млрд злотих (близько $1 млрд).

Сьогоднішнє рішення наглядової ради прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск прокоментував так: «Хороший четвер. Віктора Орбана можна «переконати», Даніеля Обайтека можна звільнити. Давайте рухатися далі».

При цьому сам Обайтек вважає, що злиття Orlen і Lotos було необхідним.

«Тільки злиття і поглинання могли врятувати Lotos і робочі місця. Це була не лише моя ідея. Ми взялися за це складне завдання. Не тільки у разі з Lotos, але й з Energa, PGNiG та багатьма іншими дочірніми компаніями цих трьох груп», – сказав він на прес-конференції в четвер.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти