У початок

Експорт палива з рф відновлюється через зростання потоків ДП і мазуту

російський експорт нафтопродуктів відновився у першій половині цього місяця завдяки відновленню постачань дизельного пального й мазуту на тлі покращення темпів перероблення.

Морські потоки нафтопродуктів становили близько 2,2 млн барелів на день (б/д) у перші 15 днів вересня, згідно з даними, зібраними Bloomberg від аналітичної компанії Vortexa Ltd. Це майже на 10% більше від середньодобового показника за весь попередній місяць.

Ринок уважно спостерігає за експортом російської нафти, щоб оцінити обсяги видобутку, оскільки москва припинила публікувати офіційні дані про видобуток. Нафтові доходи країни зазнали тиску, оскільки падіння цін з лишком компенсувало невелике збільшення середнього чотиритижневого потоку сирої нафти до 3,21 млн б/д протягом тижня до 15 вересня.

Експорт нафтопродуктів зріс, оскільки темпи перероблення покращилися після того, як було відремонтовано пошкоджений атаками БпЛА російський нафтопереробний завод (НПЗ). У серпні постачання впали до чотиримісячного мінімуму через слабкі потоки дизельного пального й мазуту, на які разом припадає приблизно 70% усіх постачань нафтопродуктів із країни.

Експорт дизельного пального й газойлю становив близько 807 тис. б/д. Це на 10% більше порівняно з попереднім місяцем, коли постачання впали до мінімуму з жовтня. Уряд припиняє так звані сірі постачання палива компаніями, які не виробляють дизельного пального.

Постачання нафти впали приблизно на 5%, до 401 тис. б/д. Приблизно три чверті цих вантажів прямували до Азії.

Постачання бензину й компонентів суміші зросли до 79 0тис. б/д. Поки що за місяць вантажів авіаційного палива не спостерігалося.

Постачання мазуту підскочили на 13%, до 749 тис. б/д, найвищого показника цього року. Потоки нафтопереробної сировини, наприклад вакуумного газойлю, піднялися до чотиримісячного максимуму на рівні 149 тис. б/д.

Обсяги й пункти призначення вантажів, ймовірно, буде переглянуто, оскільки до кінця місяця спостерігатиметься більше відправлень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти