У початок

Експорт нафтопродуктів із США росте за рахунок високої маржі

Маржа більшості нафтопереробників у США зросла за тиждень, що завершився 21 липня, оскільки світовий попит на бензин і дизельне пальне з США залишається високим, як показав аналіз S&P Global Commodity Insights від 24 липня.

Нафтопереробні заводи (НПЗ) США завершують нарощування продуктивності на повну потужність після сезону технічного обслуговування, який видався важчим, ніж зазвичай, затьмарюючи перезапуски з усього світу. Зважаючи на те, що в інших регіонах, таких як Латинська Америка й Азія, простої НПЗ триватимуть до серпня, очікується, що експортний попит на нафтопродукти США залишатиметься стабільним.

Згідно з даними Kpler, станом на 24 липня експорт чистих продуктів із США в середньому за місяць становив 83,45 млн барелів, або 2,692 млн барелів на день (б/д), що є найвищим обсягом експорту з жовтня 2018 року.

Нафтопереробні підприємства узбережжя Мексиканської затоки, звідки походить більшість експорту нафтопродуктів із США, були основними бенефіціарами високого світового попиту. Маржа переробки для місцевої сирої нафти WTI MEH склала в середньому $18,21/бар. за тиждень, що закінчився 21 липня, що на $2,66/бар. більше, ніж тижнем раніше.

У Бразилії S&P Global очікує, що обсяги переробки нафти 2023 року впадуть приблизно на 2% порівняно з 2022 роком – до 1,9 млн б/д, або на 20 тис. б\д нижче, ніж роком раніше.

Бразилія була традиційним місцем для нафтопереробних продуктів USGC через її близькість до нафтопереробних заводів USGC.

Але з лютого американські нафтопереробники зіткнулися з посиленням конкуренції з боку припливу російських барелів нафтопродуктів за хорошими цінами, пік яких досяг у квітні – 188 тис. б/д, показують дані Kpler.

Поки що в липні дані Kpler показують, що російський експорт ULSD ex-Primorsk становив у середньому 138 тис. б/д, а експорт USGC ULSD в США – 100 тис. б/д.

Однак у серпні очікується, що експорт США знову підтвердить своє лідерство в експорті Бразилії, обігнавши росію з 54 тис. б/д ULSD, зафіксованих станом на 24 липня, порівняно з 44 тис. б/д російського дизельного пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти