У початок

Експорт нафти з Саудівської Аравії в червні досяг мінімуму за 21 місяць – Reuters

Експорт сирої нафти з Саудівської Аравії впав третій місяць поспіль у червні до найнижчого рівня з вересня 2021 року, показали дані Ініціативи даних об’єднаних організацій (JODI) у середу, 16 серпня, при цьому великі азіатські покупці віддають перевагу дешевшій російській нафті.

Як повідомляє Reuters, експорт сирої нафти з королівства в червні склав 6,8 млн барелів на день (б/д), що на 1,8% нижче порівняно з 6,93 млн б/д в травні.

Ер-Ріяд та інші члени Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) надають щомісячні дані про експорт JODI, яка публікує їх на своєму веб-сайті.

Видобуток сирої нафти в Саудівській Аравії в червні незначно змінився порівняно з попереднім місяцем і становив 9,96 млн б/д, тоді як запаси зросли на 1,45 млн барелів – до 149,69 млн.

Вітчизняні нафтопереробні заводи (НПЗ) переробили на 28 тис. б/д менше сирої нафти в червні, ніж у травні, – 2,56 млн б/д, тоді як пряме спалювання сирої нафти зросло на 65 тис. б/д – до 543 тис. б/д.

Експорт нафтопродуктів країни впав на 26 тис. б/д порівняно з попереднім місяцем – до 1,35 млн б/д у червні.

Індійський імпорт російської нафти досяг рекордного рівня в червні, показали дані про танкери з торгових джерел минулого місяця.

Імпорт Китаєм сирої нафти з росії також зріс до рекордного рівня в червні, як показали урядові дані, причому нафтопереробники продовжували набирати російську ESPO, навіть коли знижки до міжнародних контрольних показників скоротилися.

Цього місяця Саудівська Аравія заявила, що продовжить добровільне скорочення видобутку нафти на 1 млн б/д на третій місяць, включаючи вересень, додавши, що скорочення може бути продовжено або поглиблено.

Королівство підвищило ціни у вересні на більшу частину своєї сирої нафти для Азії після оголошення про продовжене скорочення видобутку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти