У початок

Експорт нафти з рф у листопаді зберігся на рівні 5,1 млн б/д — МЕА

Загальний обсяг нафтового експорту з рф у листопаді зріс на 2,5% до вересня, до 8,1 млн барелів на добу (б/д), пише Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) у своєму щомісячному звіті.

Зокрема експорт російської нафти зберігся на рівні жовтня – 5,1 млн б/д. Продаж нафтопродуктів збільшився на 200 тис. б/д, до 3 млн б/д.

На думку експертів агентства, передбачуваний виторг від експорту знизився на $0,7 млрд, до $15,8 млрд, на тлі зниження цін і більш високих знижок на російську продукцію.

Експорт нафти в ЄС у звітному місяці становив 1,1 млн б/д, що на 430 тис. б/д нижче, ніж у жовтні. Обсяги морського експорту вперше впали нижче за постачання нафтопроводу «дружба»: 500 тис. б/д проти 590 тис. б/д. При цьому постачання дизельного пального в країни Євросоюзу в листопаді збільшилося на 210 тис. б/д, до 720 тис. б/д.

За оцінкою агентства, з 5 грудня у країни ЄС продовжить надходити лише 350 тис. б/д нафтопроводом «дружба» і 100 тис. б/д — морем.

Крім того, на 150 тис. б/д знизилися обсяги експорту нафти з рф у Туреччину, приблизно до 400 тис. б/д. При цьому постачання в Індію збільшилося до рекордних 1,3 млн б/д. Обсяг експорту нафти в Китай зберігся на рівні, близькому до показника жовтня, 1,9 млн б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти