У початок

Експорт LPG, LNG з США досяг рекорду через зростання видобутку газу в США

Зі слів джерел, експорт LPG і LNG із США досяг рекордних значень 2024 року, оскільки виробництво природного газу продовжує стрімко зростати, а арбітражні можливості також підтримують експортний попит.

Видобуток природного газу в США продовжує зростати, а трейдери все ще очікують, що США залишаться найпотужнішим постачальником у найближчій перспективі для світового ринку СПГ.

Попри те, що кількість газових бурових установок у США скоротилася, виробництво залишалося стабільним. Всупереч тому, що кількість бурових установок менша, джерела припускають, що достатній видобуток підтримується великим видобутком газу з наявних бурових установок.

Збільшення виробництва також стало основою для експорту скрапленого газу.

Згідно з даними S&P Global Commodities at Sea shipping, обсяг експорту скрапленого газу США 2024 року з 1 січня по 29 квітня становив 20,2 млн тонн.

Таким чином експорт скрапленого газу в США досяг історичного максимуму – за період із січня по квітень – з 2017 року, коли почалася публікація даних про експорт США. Для порівняння, експорт скрапленого газу США становив 19 млн тонн 2023 року й 16,6 млн тонн 2022 року за той самий період.

Більшість виробництва скрапленого газу в США продовжує спрямовуватися на схід, а високий попит на PDH в Азії тягне на ринок додаткові барелі. Проте потужне виробництво й високий рівень пропозицій означають, що продукту буде «більш ніж достатньо» для задоволення європейського попиту, додають гравці.

Водночас, згідно з даними S&P Global Commodity Insights, експорт СПГ із США становив 30,55 млн тонн 2024 року, з 1 січня по 29 квітня.

Таким чином, експорт СПГ з США досяг рекордного рівня – за період із січня по квітень – з початку набору даних щодо експорту СПГ у США 2016 року. Для порівняння: експорт СПГ з США становив 29,46 млн тонн 2023 року й 28,39 млн тонн 2022 року за той самий період.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти