У початок

Ексглава НАК каже, що «газпром» почав мститися Німеччині

На тлі повномасштабного військового вторгнення росії на територію незалежної України російський «газпром» відмовився прийняти оплату за газ у компанії Gazprom Germania. Про це в інтерв'ю НВ Бізнес заявив екс-глава НАК Нафтогаз-України Андрій Коболєв.

«Найцікавіша і показова ситуація зараз із компанією Gazprom Germania, яку німці взяли під свій контроль. За повідомленнями Bloomberg, «газпром» відмовився брати гроші від цієї компанії. У Bloomberg написано, що ця компанія розглядала варіант виконувати оплату в рублях. Але, за моєю інформацією, вони не збиралися платити в рублях. Та, крім форми оплати, «газпром» явно хоче помсти», – зазначив Коболєв.

Як відомо, 4 квітня 2022 року віце-канцлер, міністр економіки та проблем клімату ФРН Роберт Хабек заявив про те, що колишню німецьку «дочку» «газпрому» — Gazprom Germania — тимчасово, до 30 вересня, передано в управління Федерального мережевого агентства Німеччини. 

Німеччина буде тимчасово керувати колишнім підрозділом «газпрому», щоб забезпечити безпеку постачань газу.

Водночас Німеччина не виключає націоналізації Gazprom Germania.

До складу групи Gazprom Germania входить дистриб’ютор Wingas і оператор зберігання Astora. 2019 року консолідований обіг групи Gazprom Germania склав 24 млрд євро, 2020-го — 13 млрд євро.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти