У початок

Ексдепутату-втікачу Онищенку винесли вирок у «газовій справі»

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок колишньому народному депутату Олександру Онищенку – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнали винним в організації так званої «газової справи» – однієї з наймасштабніших корупційних схем в історії України, внаслідок якої «Укргазвидобування» отримала 740 млн грн збитків.

Про це повідомили Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Центр протидії корупції.

Крім того, 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримала його фінансова директорка Олена Павленко.

«15 і 12 років позбавлення волі з конфіскацією – колегія суддів ВАКС оголосила вирок народному депутату України VII скликання та його фінансовому директору, обвинуваченим у заволодінні державними коштами на суму понад 740 млн грн під час видобутку й продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством «Укргазвидобування», – йдеться у повідомленні САП.

За версією слідства, народний депутат Олександр Онищенко є засновником і керівником злочинної організації, учасники якої в період із січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації природного газу.

Через це «Укргазвидобування» зазнало збитків у понад 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. З-поміж них – двоє близьких людей, які виконували роль співорганізаторів, решта – працівники ПАТ «Укргазвидобування», юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

Зазначимо, що Онищенко переховується від правосуддя з 2016 року, а у жовтні 2021-го отримав громадянство рф.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти