У початок

Екологи продовжують перевіряти якість пального на Житомирщині

Екоінспектори відібрали на житомирській АЗС проби пального для перевірки його якості. Про це повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Поліського округу.

Як зазначається у повідомленні, 26 серпня 2024 року фахівці відділу державного ринкового нагляду ДЕІ Поліського округу розпочали позапланову перевірку за зверненням споживача, який поскаржився на неналежну якість пального на АЗС Oil-X по вул. Івани Сльоти у Житомирі.

Проби пального, які відібрали екофахівці, вже надіслано на експертизу для проведення досліджень на відповідність пального вимогам технічного регламенту.

Як зазначають у ДЕІ, такі позапланові перевірки відновлено у зв’язку зі змінами, внесеними урядовою постановою № 261 від 8 березня 2024 р. у постанову КМУ № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

Тож позапланові перевірки протягом періоду воєнного стану проводяться зокрема за наявності загрози як для життя і здоров’я людей, так і з метою захисту навколишнього природного середовища й забезпечення безпеки держави.

«Наразі фахівцями інспекції на території Житомирської й Рівненської областей проведено 5 таких позапланових перевірок якості пального», – повідомили у ДЕІ Поліського округу, додавши, що за їх підсумками на порушників накладено адміністративний штраф. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти