У початок

Газ у Європі дешевшає попри ремонтні роботи у Норвегії

Гуртові ціни на газ у Нідерландах і Великій Британії в основному трохи опускаються 2 вересня. Достатні запаси й стабільні постачання скрапленого природного газу послаблюють побоювання про пропозицію на тлі геополітичної напруженості й активізації ремонтних робіт у Норвегії.

Фронт-ф'ючерс на газ у нідерландському хабі TTF на 13:05 за київським часом здешевшав на 1,45%, до 38,85 євро за мегават-годину.

Ф'ючерс на газ із постачанням наступного місяця у Великій Британії знизився на 2,06%, до 94 пенсів за терм.

Вартість газу з розрахунками «завтра» у Великій Британії на 13:03 за київським часом опустилася на 0,85%, до 93,9 пенса за терм.

«Цього місяця на об'єктах у Норвегії відбудеться безліч запланованих призупинень на техобслуговування, і в результаті обсяг постачань зменшиться приблизно на одну третину порівняно зі звичайним показником», — йдеться у щоденній записці Auxilione.

Норвезький газопереробний завод у Каарстої потужністю 97,6 млн кубометрів на добу не працюватиме до 20 вересня.

Крім того, на двох інших переробних заводах Норвегії, «Коллснес» і «Нюхамна», цього тижня виробництво також буде обмеженим.

Проте прибуття низки вантажів СПГ на вихідних і стабільний графік на цей тиждень підвищили рівні запасів СПГ і дозволили терміналам частково заповнити брак через ремонтні роботи в Норвегії, сказав Ульріх Вебер з LSEG.

Європейські газові сховища заповнені на 92,40%, досягнувши цільового показника на 1 листопада на два місяці раніше, показали дані Gas Infrastructure Europe.

Ринок все ще спостерігає за подіями в курській області й війною у секторі Газа.

Газ продовжує надходити в Україну через суджу. Заявка на прокачування російського газу в Європу через Україну становить 42,0 млн кубометрів на добу, повідомив «газпром». На день раніше заявка була на такому ж рівні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти