У початок

Поганий приклад заразливий: число постачальників ББФ зростає

Також є російською мовою

За 18 днів липня в Україну було імпортовано 510 т бутан-бутиленової фракції і 200 т ізобутану. Про це повідомляє Консалтингова група «А-95» з посиланням на власне дослідження.

Половину обсягу – 280 т мозирського ББФ – імпортувала компанія «Катма-Груп», постачальник нафтопродуктів у мережу «БРСМ-Нафта». Як повідомлялося, в травні-червні група «БРСМ» прийняла в своє сховище у Переяславському 2,84 тис. т ББФ виробництва Мозирського НПЗ.

Серед імпортерів ББФ також відзначилися трейдери «Санта-Моторс» (200 т мозирського ресурсу) і «Укрдніпрогаз» (40 т з РФ). Також 20 т ізобутану виробництва Речицького ГПЗ привезла компанія «Авантаж», яка сумарно імпортувала за весь червень і 18 днів липня 200 т цієї сировини.

Як повідомляв enkorr, перше постачання ББФ в Україну в 2021 р. здійснила «БРСМ» у травні.

Бутан-бутиленова фракція – побічний продукт установки каталітичного крекінгу, отриманий у процесі зупинення Мозирського НПЗ, з вмістом близько 50% бутиленів. Традиційний спосіб застосування ББФ – підвищення октанового числа бензинів і як сировина для виробництва синтетичного каучуку. В Україні основною сферою застосування цієї сировини є змішання з товарним скрапленим газом задля зниження його собівартості й підвищення прибутку від продажів. Водночас побічним ефектом такого змішання є втрата якості газу через високу корозійність ББФ і підвищений показник невипаровуваного залишку. В результаті це призводить до порушення роботи газобалонного обладнання і паливної системи автомобіля.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти