У початок

«ДТЕК Нафтогаз» виграв аукціон на розробку двох газових родовищ на Полтавщині

Компанії, які входять у портфель «ДТЕК Нафтогаз», на відкритому аукціоні придбали право розробки двох газових площ у Полтавській області за 1,3 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні прес-служби групи.

Зазначається, що ДТЕК заплатить у державний бюджет 1,102 млрд грн за розробку Майорівської площі й 211 млн грн — за розробку Бірківсько-Зіньківської площі.

Обидві ділянки мають увійти в загальну модель розробки компанією газових родовищ Полтавського регіону.

ДТЕК давно вивчала можливість інвестицій у ці ділянки. Загалом вони очікуються на рівні кількох мільярдів гривень. Успішний розвиток родовищ на цих ділянках значно укріпить енергетичну незалежність України.

«Ми віримо в перемогу нашої держави і продовжуємо інвестувати в Україну, попри війну, попри колосальні руйнування інфраструктури. Наше завдання — забезпечити Україну власним газом і стати експортером газу в Європу. Стати гарантом енергетичної безпеки ЄС», — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Ділянки потребують детального геологічного вивчення для підтвердження їх перспективності й подальшого виходу на промислову розробку.

Нагадаємо, ДТЕК почала інвестувати у видобуток газу 2012 року. За 10 років компанія інвестувала у видобуток газу близько 500 млн доларів і змогла збільшити його більш ніж в 4 рази.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти