У початок

Доходи від нафти й газу в рф у вересні зростуть на 14% — Reuters

Доходи від нафти і газу в росії, на які припадає близько третини всіх надходжень до федерального бюджету, у вересні зростуть приблизно до 733 млрд рублів ($7,6 млрд), що на 14% більше, ніж у попередньому місяці. Про це свідчать розрахунки Reuters.

Відповідний показник у вересні 2022 року становив 688 млрд рублів. Відповідно до розрахунків, заснованих на даних галузевих джерел та офіційної статистики з видобутку, переробки й постачання нафти і газу на внутрішньому і міжнародному ринках, зростання відображає збільшення надходжень від податку на видобуток корисних копалин на 24% порівняно з попереднім місяцем, до 1,1 трлн рублів.

Чисті доходи менші, ніж валові податкові надходження, через зворотні платежі, включаючи «механізм демпфування», який субсидує компанії для продовження постачань на внутрішній ринок, коли експортні ціни на паливо високі.

Згідно з розрахунками видання, у вересні бюджет, як очікується, поверне нафтопереробним заводам (НПЗ) близько 278 млрд рублів у рамках механізму демпфування.

міністерство фінансів рф має опублікувати свої дані про доходи бюджету від нафти й газу на початку жовтня. Відомство прогнозує, що ці доходи цього року скоротяться на 23%, до 8,94 трлн рублів, тоді як дефіцит бюджету оцінюється майже в 3 трлн рублів, або 2% від валового внутрішнього продукту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти