У початок

Доходи рф від експорту нафти й нафтопродуктів у вересні зменшилися на $900 млн — МЕА

Доходи росії від експорту нафти та нафтопродуктів у вересні впали другий місяць поспіль, скоротившись через зниження світових цін стосовно серпня на $0,9 млрд, до $14,7 млрд, попри зростання обсягів постачань, повідомило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) у щомісячному звіті.

Експорт нафти й нафтопродуктів з рф виріс у вересні на 500 тис. барелів на добу (б/д), до приблизно 7,5 млн б/д, головним чином через збільшення експортних відвантажень нафти на 420 тис. б/д, до 4,84 млн б/д, тоді як експорт нафтопродуктів виріс приблизно на 100 тис. б/д, до 2,7 млн б/д.

Обсяги експорту з рф впали у вересні у напрямку Туреччини, Індії, Африки й Близького Сходу на 100-400 тис. б/д, але зросли у неназваних напрямках на 1 млн б/д.

За оцінкою МЕА, росія видобувала у вересні 9,11 млн б/д, приблизно як і в серпні, і перевищувала свою квоту в рамках домовленостей ОПЕК+ на 140 тис. б/д. Видобуток рідких вуглеводнів у рф у вересні становив 10,5 млн б/д, оцінило МЕА.

МЕА оцінює, що поточна потужність росії в нафтовидобутку — 9,8 млн б/д. Такого обсягу виробництва країна могла б досягти протягом 90 днів і підтримувати тривалий період.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти