У початок

Дохід росії від нафти і газу в лютому зменшився майже вдвічі — Bloomberg

Нафтогазові доходи у бюджет росії зменшився майже вдвічі після того, як західні обмеження на нафту і нафтопродукти набули чинності, а експорт газу в Європу впав, пише Bloomberg.

Зокрема згідно з даними Міністерства фінансів рф, податкові доходи від нафти і газу рф у лютому знизилися на 46%, до 521 млрд рублів ($6,91 млрд) порівняно з лютим минулого року.

За підрахунками агентства, надходження від сирої нафти і нафтопродуктів, що становило понад дві третини доходів від податку на енергію, у лютому впали на 48%, до 361 млрд рублів.

«Падіння внеску в бюджет рф відбулося після того, як ціна на Urals — ключову експортну суміш росії — отримала великий дисконт до нафти Brent. Європейський Союз заборонив більшість морського імпорту сирої й нафтової продукції з росії, а країни «Великої сімки» наклали на ціни обмеження», — пише Bloomberg.

Дохід від газу у бюджет рф у лютому знизився майже на 42%, до 161 млрд рублів. Бюджетні доходи від експортного мита на газ упали на 81%, до 40 млрд рублів після того, як газовий гігант Gazprom PJSC зменшив постачання трубопроводами до Європи.

При цьому надходження в бюджет рф від податку на видобуток природного газу зросли на 86%, до 121 млрд рублів, завдяки тимчасовому збільшенню податку для «газпрому».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти